ניווט בנבכי השגת ויזת סטודנט ללימודים בארה”ב מישראל מצריך הקפדה על פרטים ועמידה בהנחיות ספציפיות.
כסטודנט ישראלי, חיוני להכיר את התיעוד הדרוש, כגון טופס I-20 מהמוסד שבחרת הוכחת יכולת כלכלית ודרכון בתוקף. על מנת להבטיח שתהליך הזמנת הויזה יהיה מושלם חייבים להקפיד על כך שכל הניירת בידכם והוצגה בצורה מדויקת ובזמן. יכולים לצאת בהצלחה למסע החינוכי שלהם בארה”ב.
הגשת בקשה לאשרת סטודנט ללימודים בארצות הברית מישראל כרוכה במספר שלבים. במאמר נציג לפניכם את השלבים אותם עליכם לעבור בדרך לקבלת הוויזה המיוחלת.
ויזה F1
לסטודנטים אקדמיים היא הסוג הנפוץ ביותר של ויזת סטודנט. היא מיועד לסטודנטים שמחוץ לארצות הברית המעוניינים להמשיך בלימודים אקדמיים ו/או תכניות הכשרה לשפות בארצות הברית.
תכונות עיקריות
- מיועדת ללימודים במשרה מלאה במכללה מוסמכת, אוניברסיטה, סמינר, קונסרבטוריון, תיכון אקדמי או מוסד אקדמי אחר.
- מאפשרת לסטודנטים לעבוד בקמפוס עד 20 שעות שבועיות במהלך שנת הלימודים ומשרה מלאה בחגים ובחופשות.
- מציע אפשרות להכשרה מעשית אופציונלית עד 12 חודשים לאחר סיום הלימודים, עם הארכה נוספת של 24 חודשים לבוגרי STEM (מדע/טכנולוגיה/הנדסה/מתמטיקה)
- מחייב השתתפות מלאה בכל הקורסים הנדרשים ומידת הצלחה סבירה.
טפסים הכרחיים
טופס I-20
תעודת זכאות לסטטוס סטודנט שאינו מהגר, שהונפקה על ידי בית הספר האמריקאי. מסמך חיוני לסטודנטים בינלאומיים המעוניינים ללמוד בארצות הברית על בסיס לא מהגרים.
מהו טופס I-20 – הטופס מונפק על ידי בתי ספר בארה”ב המוסמכים על ידי תכנית Student and Exchange Visitor Program -(SEVP). ומציין כי סטודנט התקבל לתכנית לימודים והוא זכאי לאשרת סטודנט (F-1 או M-1).מטרת הטופס לוודא שהסטודנט התקבל למוסד המאושר על ידי SEVP לקורס לימודים ספציפי, ומפרט את פרטי הסטודנט והתכנית. טופס I-20 משמש כמסמך מפתח לקבלת ויזת סטודנט.
חייבים להציג את טופס I-20 בעת הגשת בקשה לאשרת F-1 או M-1 בקונסוליה או בשגרירות של ארה”ב. והוא חיוני להשלמת תהליך הבקשה לוויזה. כדי להבטיח עמידה בתקנות סטודנטים שאינם מהגרים, חייבים הסטודנטים לשמור עליו לצדם לאורך כל שהותם בארה”ב. מומלץ לסטודנטים לשאת אותו בכל פעם שהם עוזבים ונכנסים מחדש לארה”ב – כדי לאמת את סטטוס הסטודנט שלהם. טופס-I-20 תקף לכל משך הלימודים על פי מה שמצוין בו בטופס. אם סטודנט לא מצליח לשמור על סטטוס הסטודנט הנדרש, הטופס מתבטל.
טופס I-901
טופס תשלום עמלת SEVIS. טופס I-901 משמש כשער עבור סטודנטים בינלאומיים לשם עמידה בדרישות הרגולטוריות הנדרשות ללימודים בארצות הברית, תוך הבטחת ציות לחוקי ההגירה של ארה”ב ומקל על הפיקוח על אוכלוסיית הסטודנטים הבינלאומית. טופס זה מייצג את Student and Exchange Visitor Information System, שהוא מסד נתונים מקוון המשמש את המחלקה לביטחון המולדת של ארה”ב כדי לשמור מידע על סטודנטים שאינם מהגרים ומבקרי חילופין.
מטרתו העיקרית של טופס זה להקל על תשלום עמלת SEVIS, הדרושה למי שמבקש וויזת F, M או J לכניסה לארה”ב. עמלת SEVIS מבטיחה שהממשלה תוכל לעקוב אחר מעמדם ומיקומם של סטודנטים שאינם מהגרים ומבקרי חילופין. כדי למלא את הטופס I-901, נדרשים המועמדים לספק מידע כולל: מספר ה-SEVIS ID שלהם (אשר ניתן למצוא בטופס I-20 שלהם), שם ותאריך לידה, וכן מידע על המוסד החינוכי בו הם מתכננים ללמוד.
עם התשלום יקבל המועמד קבלה שחייבת להיות מוצדת במהלך ראייון קבלת הוויזה בשגרירות. חשוב לדעת כי אגרת SEVIS נפרדת מכל עמלת בקשה אחרת לוויזה אחרת ויש לשלמה טרם קביעת הבקשה והריאיון.
וויזה M-1
מיועדת לסטודנטים שרוצים ללמוד בארצות הברית, תכניות מקצועיות או אחרות שאינן אקדמיות.
תכונות עיקריות
- מיועד לסטודנטים הלומדים בבתי ספר מקצועיים, מכללות קהילתיות לתכניות לא אקדמיות או מוסדות מוכרים אחרים שאינם אקדמיים.
- מוגבלת לתקופה בת שנה או למשך תכנית הלימודים אליה נרשמו, ע”פ הקצר ביניהם.
- אינה מאפשר תעסוקה בקמפוס.
- מאפשרת 30 ימים של הכשרה מעשית אופציונלית בתום התוכנית.
- אינה ניתנת לשינוי לסטטוס F1 ובתום הלימודים על הסטודנטים לעזוב את ארה”ב
טפסים הכרחיים
- טופס I-20: תעודת זכאות לסטטוס סטודנט שאינו מהגר, שהונפקה על ידי בית הספר האמריקאי.
- טופס I-901: טופס תשלום עמלת SEVIS.
וויזה J-1
היא חלק מתוכניות חילופי הסטודנטים, לקידום חילופי תרבות והבנה הדדית בין ארצות הברית למדינות אחרות.
תכונות עיקריות
- מכסה מגוון רחב של תכניות חילופי חינוך ותרבות, ובהן: סטודנטים באוניברסיטאות ובמכללות, אנשי מחקר, פרופסורים וחוקרים לטווח קצר, חילופי תלמידי תיכון, מומחים בתחומים שונים
- משך הזמן משתנה בהתאם לתוכנית הספציפית
- עשוי לאפשר תעסוקה הקשורה לתכנית הלימודים
- ישנם מקרים מסוימים בהם בעלי וויזה J-1 ידרשו לדרישת תושבות בת שנתיים בתום התוכנית.
טפסים הכרחיים
טופס DS-2019
תעודת זכאות למעמד מבקר בורסה, שהונפקה על ידי נותן החסות לתכנית. טופס DS-2019 הוא מסמך חיוני עבור אנשים המשתתפים בתוכנית חילופי הסטודנטים בארה”ב.
טופס זה משמש כתעודת זכאות לקטגוריות ייחודיות במסגרת התוכנית, ובהן אלה המבקשים מעמד של מבקר בבורסה כחלק מהתוכנית.. הטופס מונפק בדרך כלל על ידי מוסד חינוכי, ארגון מחקר או סוכנות ממשלתית שהוגדרה על ידי מחלקת המדינה האמריקאית.
הטופס כולל מידע כגון: שמו, תאריך הלידה שלו ופרטים אישיים אחרים, לצד עם פרטים אודות התוכנית אליה משויכים כולל תאריכים ראשית וסיום קטגוריית התוכנית (במקרה זה , מבקר הבורסה), ופרטי נותן החסות. ה-DS-2019 מספק מסגרת המתווה את ההנחיות והציפיות של המשתתפים במהלך שהותם, משמש כהוכחה להרשמה לתוכנית מוכרת, (שעשויה לזכות בגישה להטבות כגון :בריאות או מיקומי עבודה הקשורים לתחום ההתמחות).
טופס I-901
- טופס תשלום עמלת SEVIS.
- וויזות F-1 ו-J-1 מאפשרות לסטודנטים להמשיך לתושבות קבע מבלי לסכן את מעמדם הנוכחי.
וויזה M-1 אינה מאפשרת זאת.
מסמכים נדרשים
דרכון בתוקף, טופס I-20, דף אישור DS-160, קבלה על תשלום דמי בקשה, קבלה על תשלום עמלת SEVIS, תמונת פספורט, ציוני מבחנים עדכניים, הוכחה ליכולות כספיות, עדויות על קשרים בישראל.
עמידה בציונים הנדרשים במבחני TOEFL, IELTS/ או מבחני אנגלית מקובלים אחרים
תזמונים
- סטודנטים חדשים – אשרות סטודנט (ו’ ו-M) לסטודנטים חדשים ניתנות להנפקה עד 365 ימים לפני תאריך התחלת הלימודים. הכניסה לארה”ב תורשה, עם ויזת סטודנט לא יותר מ 30 יום לפני ראשית הלימודים.
- סטודנטים ממשיכים – אשרות סטודנטים (F ו-M) לסטודנטים ממשיכים כל עוד הסטודנט רשום במוסד מאושר, הם יכולים להנפיקם בכל עת ולהיכנס לארה”ב בכל זמן שלפני ראשית הלימודים.
סיכום
השגת וויזת סטודנט לארצות הברית דורשת תשומת לב לפרטים רבים. חיוני להכיר את תהליך הגשת הבקשה, לאסוף את המסמכים הדרושים ולעמוד בלוחות זמנים קפדניים.
התייעצות אנשי מקצוע המנוסים בהוצאות ויזה של Visa Hub. נשמח להעניק לכם שירות מקצועי ומעטפת מלאה שתאפשר להשיג את הוויזה המיוחלת בהקדם האפשרי.