תאילנד, הידועה בחופיה השלווים, תרבותה המרתקת והעשירה ואזרחיה – הידידותיים ומסבירי הפנים, הפכה ליעד מועדף על פנסיונרים התרים אחר השקט והשלווה.
וויזת הפנסיונר של תאילנד או בשמה הרשמי "וויזת השהייה הארוכה O-A ללא מהגרים" Non Immigrant O-A – מאפשרת לאזרחים זרים בני 50 ומעלה להתגורר בתאילנד לתקופות ממושכות (עד שנה בכל פעם עם אפשרות חידוש) ומטרתה למשוך פנסיונרים, שמסוגלים לכלכל את עצמם מבלי לעבוד בתאילנד.
תרומתם לכלכלתה של תאילנד היא בזכות הוצאותיהם של הפנסיונרים על המגורים, הכלכלה היומית שלהם, שירותים סחורות ועוד. לוויזת ה- O-A מסגרת המאפשרת לגמלאים לחיות בנוחות תוך הבטחת יציבותם הפיננסית ועמידה בחוקי ההגירה התאילנדים.
להלן מדריך מקיף מעת צוות Visa Hub
קריטריונים המקנים זכאות לוויזת פנסיונר לתאילנד
ראשית כל כמובן – גיל המבקש. על מבקשי הוויזה להיות בני 50 ומעלה בעת הגשת הבקשה.
בפן הפיננסי יש להציג פנסיה או הכנסה חודשית. הוכחה להכנסה חודשית מינימלית של 65,000 באט תאילנדי (כ- 7458 ₪). או פיקדון בנקאי: סכום חד פעמי של לפחות 800,000 באט תאילנדי (כ-91798 ₪) בחשבון בנק תאילנדי, אשר חייב להיפתח ולהיות פעיל לפחות חודשיים טרם הגשת הבקשה לוויזת הפנסיונר ולאורך כל תקופת השהות.
עוד חשוב לדעת, כי וויזת הפנסיונר לתאילנד זמינה בעיקרון לאזרחי רוב המדינות, אך לעתים מופיעות אי אילו דרישות ספציפיות הקשורות לבן הלאום מבקש הוויזה. במקרה של ישראלים עשויות (אך לא חייבות) להופיע הדרישות הבאות:
- תיעוד – תרגום את כל המסמכים לאנגלית וקבלת אישור נוטריוני.
- סיווג ביטחוני – בהתאם למצב הגיאו-פוליטי, ייתכן שתידרשנה בדיקות ביטחוניות נוספות ותעודים קשורים.
לקבלת המידע המדויק והעדכני ביותר מומלץ להתייעץ עם סוכנויות המתמחות בוויזות לתאילנד מישראל. - בריאות – יש לספק אישורים רפואיים השוללים מחלות שונות כגון צרעת, שחפת, אלכוהוליזם והתמכרויות לסמים.
- רישום פלילי – אישור על היעדר רישומים פליליים במדינת המקור.
- וויזה ממדינת המקור – על פי רוב, נדרשים מבקשי הבקשה לוויזת פנסיונר לתאילנד להגישה בשגרירות או קונסוליה במדינת המקור (מקום מגוריו הנוכחיים של המבקש או מקום הולדתו)
- הצהרת כוונות – על מבקשי בקשת וויזת פנסיונר להוכיח את כוונתם ויכולתם להישאר ולחיות בתאילנד לטווח ארוך מבלי לעבוד.
- מגורים לטווח ארוך – המצאת הוכחות כגון בעלות על נכס למגורים בתאילנד או חוזה שכירות ארוך טווח.
יודגש כי תהליך הגשת הבקשה לוויזה כרוך באגרה שנעה סביב 300 ₪ אך עשויה להשתנות.
לפנסיונרים שכבר מתגוררים בתאילנד ישנה אפשרות להמיר את הוויזה שבידיהם לוויזת פנסיונר, לאחר עמידה בקריטריונים לזכאות והגשת המסמכים הנדרשים במשרד ההגירה.
כאמור, מדובר בדרישות שעלולות לעבור שינויים אלה ואחרים ולכן מומלץ להתייעץ עם סוכנויות המתמחות בהגשת בקשות וויזה לתאילנד.
הטבות וויזת הפנסיונר לתאילנד
עם וויזת פנסיונר לתאילנד(וויזת O-A) תקפה, יכולים פנסיונרים לשהות בתאילנד לתקופה בת שנה בכל פעם, עם אפשרויות חידוש.
כמו-כן ניתן לערוך צעדים עסקיים שונים אם כי יודגש שלא כשכירים. וויזת הפנסיונרים לתאילנד אינה מקנה לפנסיונר זכות עבודה בשכר בתאילנד (עבודה התנדבותית מותרת ואף מעודדים אותה) היא כן מאפשרת לפנסיונרים להשקיע בעסקים כל עוד הם עומדים במסגרת הרגולטורית.
המסגרת הרגולטורית של תאילנד לגמלאים עם אשרת פנסיונר מאפשרת לפנסיונרים להשקיע בעסקים תאילנדים או להקים חברה, אך בדרך כלל הם יהיו מוגבלים ממילוי תפקיד ניהולי פעיל מבלי לקבל קודם לכן אישור עבודה מתאים. ישנה אפשרות שאיננה מומלצת להמיר את הוויזה בוויזה עסקית אך המרה שכזו עלולה לגרוע מהטבותיה של וויזת הגמלאי.
הידעתם? מערכת הבריאות התאילנדית נחשבת למערכת בריאות מצוינת! ביטוח הבריאות מאפשר לבעלי וויזת הפנסיונר גישה לשירותי הבריאות ללא כל מגבלה, כל עוד פוליסות ביטוח הבריאות שברשותם עומדות בתקנות שנקבעו על ידי ממשלת תאילנד.
סיכום
ויזת הפנסיונר לתאילנד עשויה לשמש פתרון מפתה ומרתק עבור אותם המבקשים לבלות את שנות הפרישה שלהם מעבר לים. הכרת התנאים, הגשת הבקשה בצורה מפורטת ומדויקת תוך הקפדה על התנאים והדרישות יכולה לאפשר לפנסיונרים, בעלי וויזת פנסיונר לתאילנד לבלות את ימיה בנעימים וברווחה משמעותית.