נסיעה למרוקו, על תרבותה התוססת, ההיסטוריה המרתקת ונופיה המיוחדים מהווה פיתוח ללא מעט תיירים ובהם הישראלים, שחלקם אף מבקשים לערוך בה טיול שורשים ולהכיר מקרוב את המדינה ממנה עלו הוריהם או הורי הוריהם לארץ. בשל היחסים הדיפלומטיים המורכבים בין ישראל למרוקו, שאמנם השתנו מעט אחרי הסכמי אברהם (2020), שסללו את ראשיתה של הדרך לנורמליזציה בין המדינות, והחל מאוקטובר 2023 פתחה מרוקו את שעריה לפני התיירים הישראליים, עדין עלולים לחול שינויים אלה ואחרים במיוחד בתקופה זו בה ישנן תמורות משמעותיות באזורנו. 

האם אזרחי ישראל צריכים ויזה למרוקו

בעיקרון מרוקו פתחה את שעריה למטיילים ישראלים, אך אזרחים ישראלים המתכוונים לבקר במרוקו למטרות תיירות או עסקים חייבים להגיש בקשה לוויזה אלקטרונית (e-visa) לפחות שלושה שבועות לפני היציאה המתוכננת, למרות שרוב הבקשות מאושרות תוך 10 ימי עסקים, כדי להבטיח שזו תתקבל במועדה. עם ההגעה למרוקו, יש להציג עותק של הוויזה האלקטרונית שלהם בנמל התעופה. חובה להתעדכן בדרישות העדכניות ביותר ולבדוק את פורטל הוויזה האלקטרונית המרוקאית הרשמי, להתייעץ עם הרשויות הרלוונטיות או עם מומחים לעניין לקבלת המידע העדכני ביותר. הוויזה האלקטרונית למרוקו מאפשרת שהייה בודדת של עד 30 יום לכניסה, מיום ההגעה למרוקו. הוויזה חייבת להיכנס לשימוש בתוך 180 יום ממועד הנפקתה. מדובר על אשרת כניסה יחידה המאפשרת תקופת שהייה בודדת במרוקו, ובתום תקופה בת 30 יום (או קודם) נדרש המבקר בעל הוויזה לעזוב את מרוקו.

שהיה שמעבר ל 90 יום

אם ברצונכם לשהות במרוקו יותר מ-90 יום, יש להתייצב בתחנת משטרה מרכזית ולברר פרטים אודות Carte de sejour – אשרת או תעודת תושב הנדרשת כדי לחיות ולעבוד כחוק במרוקו. תהליך הגשת בקשה שכזו הוא מסובך ביותר ודורש תיעוד נרחב הכולל: עותקים של תעודת הלידה, בדיקת רישום משטרתי (עברות פליליות שונות) ודפי חשבון בנק עדכניים. והיה ותקבלו אשרה שכזו, היא תקפה רק לשנה ויש להגיש בקשה חוזרת לשלוש שנים, ובתום שלוש השנים לחמש שנים וכך הלאה. שימו לב, ישנן עמלות כבדות על הבקשות הללו, הן תלויות בקטגוריה נדרשת כמו חוזה עבודה חתום, רכוש קיים ועוד. בדרך כלל ישראלים אינם מורשים בקבלת וויזה שכזו.

סוגי אשרות זמינות לישראלים

סוג הוויזה היחיד לישראלים למרוקו הוא וויזה לטווח קצר (Visa de Tourisme), התקפה לשהייה במרוקו עד 90 יום. 

דרישות

  1. טופס בקשה מלא ומדויק לוויזה.
  2. דרכון תקף לתקופה של מעבר לחצי שנה (6 חודשים) מתאריך הכניסה המתוכנן למרוקו
  3. תמונות פספורט עדכניות 
  4. הוכחת מקום שהות או אירוח במרוקו כגון: הזמנת חדרים במלונות או אישור הזמנה ממארח.
  5. מסלול טיול מפורט הכולל תכניות, מקומות לינה ותאריכים מדויקים
  6. דפי בנק עדכניים לשם הוכחת משאבים כספיים מספיקים 
  7. ביטוח נסיעות המכסה את מלא תקופת השהות במרוקו.
  8. עמלות ואגרות עשויות להשתנות מפעם לפעם ויש לקחת זאת בחשבון.

הערה חשובה

אפשרויות לבעיות תקלות ושינויים – נוסעים ישראלים חייבים להיכנס למרוקו באמצעות הדרכונים הישראליים שלהם. 

דילוג לתוכן