הטיול באירופה יכול בהחלט להיות משכר חושים; הנופים המוריקים, המבנים האדריכליים המרשימים, מזג האוויר המזמין לאורך רבים מימות השנה ועוד.

לעיתים הביקור שלנו ביעד האירופאי יכול להימשך מעבר למה שתוכנן במקור. לכן, בין אם אתם רוצים להישאר יותר זמן בגלל נופים עוצרי נשימה, חוויות ייחודיות או פשוט כדי לנוח ולהירגע, חשוב לדעת את הכללים לגבי הארכת השהייה באירופה, וכמובן שבהתאם ליעד הפרטני בו אתם נמצאים.

המדינות בהן ישראלים אינם זקוקים לוויזה: אזור שנגן

האזור הפופולרי ביותר בקרב מטיילים ישראלים באירופה הוא אזור שנגן, הכולל 26 מדינות, ביניהן צרפת, ספרד, איטליה, גרמניה והולנד.

כדאי לדעת: על פי ההסכם בין ישראל לבין מדינות שנגן, ישראלים יכולים לשהות באזור זה עד 90 ימים בפרק זמן של 180 ימים ללא צורך בוויזה. עם זאת, כמובן שיש לסייג את הדברים ולציין כי בעת כתיבת מדריך זה, אמנת שנגן הייתה בתוקף ואפשרה את השהייה. החל משנת 2025, מדינות אירופה החברות באמנת שנגן, מתנות את הביקור בתחומיהן בהוצאת ויזה.

הארכת שהייה באזור שנגן

במידה ולא חל כל שינוי באמנת שנגן, ולא נדרשתם להוצאת ויזה בטרם ביקורכם במדינת היעד האירופאית, כדאי לדעת כי למרות שניתן לשהות באזור שנגן במשך 90 ימים, הארכת שהייה מעבר לכך היא תהליך מורכב שדורש הכנה מוקדמת.

האפשרויות להארכת שהייה כוללות:

  1. בקשה לוויזת שהייה ממושכת (D-Visa): אם תכננתם לשהות יותר מ-90 ימים במדינה אחת באירופה, יש להגיש בקשה לוויזת שהייה ממושכת עוד לפני הכניסה למדינה. כל מדינה באיחוד האירופי מחזיקה בחוקים ובדרישות משלה לגבי מתן הוויזה, כך שהגשת הבקשה תהיה תלויה במדינה הספציפית אליה אתם רוצים להאריך את השהייה.
  2. הגשת בקשה מהמדינה עצמה: במקרים נדירים, ניתן להגיש בקשה להארכת שהייה מהמדינה בה אתם נמצאים. עם זאת, עליכם להראות סיבות חזקות ומוצדקות כמו בעיות רפואיות חמורות או מצבים דחופים אחרים.
  3. ויזת עסקים או לימודים: מי שמעוניין להאריך את שהייתו לצרכי עבודה או לימודים, יכול להגיש בקשה לוויזה רלוונטית מראש ולהפוך את השהייה לארוכה יותר באופן חוקי. כל אחת מהמדינות מספקת מסלול שונה להוצאת ויזת עבודה או לימודים.
  4. מעבר בין מדינות מחוץ לשנגן: אחת האפשרויות להישאר באירופה היא לעבור למדינות שאינן חלק מאזור שנגן (כמו בריטניה, רומניה או קרואטיה). בכך תוכלו להאריך את השהייה באירופה, מבלי לעבור על החוקים.

מדינות בהן יש צורך בוויזה לישראלים

מדינות מסוימות באירופה דורשות מישראלים להוציא ויזה לפני הכניסה.

בין המדינות הללו ניתן למצוא את בריטניה, רוסיה, בלרוס ואוקראינה. הדרישות לכניסה והארכת שהייה במדינות אלו משתנות באופן מהותי לעומת מדינות שנגן.

בריטניה

ישראלים זקוקים לוויזה כדי להיכנס לבריטניה. עבור שהייה ארוכה יותר, יש להגיש בקשה לוויזה מתאימה, כמו ויזת עבודה, לימודים או עסקים, עוד לפני הכניסה למדינה.

חשוב לציין שבניגוד לאזור שנגן, אין אפשרות לעבור מבריטניה לאזור שנגן מבלי לצאת קודם מאירופה לגמרי, כך שתכנון נכון חשוב במיוחד.

רוסיה

ישראלים המעוניינים לשהות ברוסיה נדרשים להוציא ויזה מראש.

ההארכה תלוית במטרה של הביקור – תיירות, עסקים או לימודים. הארכת שהייה ברוסיה לאחר תום הוויזה תדרוש הגשה מחודשת עם סיבות מוצדקות.

אוקראינה ובלרוס

כמו ברוסיה, גם בבלרוס ובאוקראינה נדרשת ויזה לישראלים.

הארכת שהייה במדינות אלו תהיה תלויה במטרת השהייה, ובמקרים דחופים ייתכן ויאשרו את הארכת השהייה מעבר למתוכנן, אך יש להיות מוכנים לתהליך בירוקרטי לא פשוט.

המלצות והכנות לקראת הארכת שהייה

בין אם אתם מתכננים להאריך את השהייה במדינות שנגן או במדינות אחרות באירופה, חשוב לזכור את הטיפים הבאים:

התחילו לתכנן מראש – זו העצה הטובה ביותר שנוכל לתת לכם. באמת ובתמים, שבכל מהלך לקבלת אשרה להישארות נוספת במדינה כלשהי בחו"ל, הרי שמומלץ להגיש בקשה להארכת שהייה מספר שבועות לפני תום התקופה המותרת כדי למנוע בעיות.

קחו בחשבון את העלויות הכרוכות בכך. זה יהיה כרוך בעמלות שונות עבור התהליכים הביורוקרטיים. הארכת שהייה עלולה להיות יקרה, במיוחד אם נדרשים להוציא ויזות נוספות או חלילה לשלם קנסות על שהייה בלתי חוקית.

במקרים פרטניים בהם נותרתם במדינת היעד האירופאית למרות שאין הדבר חוקי, הרי שאנו ממליצים להתייעץ עם עורך דין המתמחה בנושא, וכן ניתן גם להתייעץ איתנו בוויזה האב. במקרים בהם תהליך הארכת השהייה מורכב, מומלץ להיוועץ באנשי מקצוע שיוכלו לסייע במילוי הטפסים ובדיקת זכאות.

דילוג לתוכן