צרפת, הידועה בהיסטוריה העשירה, התרבות והנופים המדהימים שלה, מושכת אליה מיליוני תיירים מדי שנה. כל אזרח ישראלי המתכנן טיול לצרפת נדרש להבין את תקנות ודרישות הוויזה על מנת לחסוך לעצמו תקלות ולטייל בנחת.
לבעלי דרכון ישראלי הנוסעים לצרפת מישראל יש זכות להיכנס לצרפת ללא אישור, ולשהות בצרפת ללא ויזה לתקופה בת 90 יום ולא יותר, וזאת ללא כל קשר למטרת השהייה. מחזיקי דרכון ישראלי המעוניינים לשהות בצרפת מעל ל-90 יום חייבים להגיש בקשה לוויזה לשהייה ארוכה, ללא קשר לסיבה לשהייתם בצרפת.
תנאי כניסה לצרפת – אשרת שהייה קצרה (ויזת שנגן – סוג C)
מתאימה לביקורי תיירות, עסקים או משפחות הנמשכים עד 90 ימים בפרק זמן של 180 יום, מחייבת עמידה במספר תנאים:
- דרכון – שהונפק פחות מ 10 שנים לפני הכניסה ותקפו לא יפוג לפני שעוברים שלושה חודשים לאחר עזיבתם את צרפת. רצוי שיהיו בדרכון שני דפים ריקים לפחות
- תמונות פספורט – שתי תמונות עדכניות
- הוכחת אמצעי לינה ושהות – מלון, אירוח אצל קרובים, מסלולי טיול מוכרים, אמצעים כספיים מותאמים למשך השהות, מסלול הטיול והוכחת כרטוס חזרה
- ביטוח – ביטוח רפואי לנסיעות המכסה מינימום של 30,000 אירו למקרי חירום רפואיים, אשפוז והחזרה לארץ במקרה מוות. הביטוח חייב להיות תקף בכל מדינות שנגן.
הפטורים מהצגת המסמכים הם:
- בעלי תעודת זהות צרפתית או בעלי אישור שהיה מתמשך בצרפת
- בני זוג של אזרח צרפתי
- חבר נציגות דיפלומטית או קונסולרית בעל תפקיד בצרפת
- חברי פרלמנט
- בעלי תפקיד ממשלתי אשר נשלחו למשימה בצרפת
- אנשי צוות אוויר בנסיעות שירות
וויזה לשהייה ארוכה (סוג D)
עבור כל שהייה בצרפת העולה על 90 יום, חייבים להגיש זמן רב מראש בקשה לשהייה ארוכה.
במקרה של בקשה לוויזה לשהייה ארוכה אין האזרחות הישראלית והזכות לוויזת שנגן פוטרת מהדרישות. וויזה לשהייה ארוכה נדרשת למטרות שונות, לרבות לימודים, עבודה או הצטרפות לבני משפחה בצרפת.
הדרישות
- מומלץ להגיש בקשה חודשיים שלושה טרם מועד היציאה המתוכנן, מאחר וזמני הטיפול משתנים.
- אשרות שהייה ממושכות מסווגות על פי מטרת השהות כגון: וויזת סטודנט, איחוד משפחות, אשרת עבודה בצרפת.
- תיעוד הדורש: דרכון תקף, טופס הגשת בקשה לוויזה מלא כראוי, תמונות פספורט תקניות, הוכחת הזמנת אירוח (מלון, משפחה וכו) הוכחת אמצעים פיננסיים לזמן השהות הנדרשת ומסמכים המעידים ישירות על מטרת בקשת הוויזה, כמו מכתב קבלה מאוניברסיטה צרפתית עבור וויזת סטודנט, או אישור מעסיק עבור אשרת עבודה.
- כיסוי ביטוח בריאות ארוך טווח עבור כל משך השהייה העתידית בצרפת
- בהתאם למטרת השהיה, נדרשים מבקשי הוויזה לשהייה ארוכה להפגין רמת שליטה בשפה הצרפתית.
- לעתים נדרשים מבקשי הוויזה לשהייה ארוכה להגיע לראיון אישי בקונסוליה הצרפתית, יש הנדרשים להציג תעודת יושר מהמשטרה.ישנן עמלות בקשה עבור וויזה לשהות ממושכת.
חשוב לנו לציין כי דרישות הוויזה עלולות לעתים להשתנות בהתאם לנסיבות שונות ובהן גם פרטניות ולכן כדאי, על מנת להיות מצוידים במידע העדכני והמדויק היותר להתייעץ עם בעלי מקצוע, או הקונסוליה או האתר הרשמי של משרד החוץ הצרפתי.
וויזת סטודנט לצרפת
ויזת סטודנט לצרפת מיועדת לסטודנטים ישראלים המתכננים לימודים ממושכים. על סטודנטים ישראלים המתכוונים ללמוד בצרפת להגיש בקשה לוויזת סטודנט לשהייה ארוכה. חשוב להתחיל את תהליך הגשת הבקשה זמן רב מראש ולבדוק באופן קבוע באתר הרשמי של קמפוס צרפת ובשגרירות צרפת בישראל לקבלת המידע העדכני ביותר.
משך הוויזה
אשרת הסטודנט תקפה בדרך כלל למשך התכנית האקדמית, עד שנה. עבור תכניות בנות יותר משנה יכולים הסטודנטים לחדש את רישיון השהייה בצרפת.
הגשת הבקשה
יש להגיש בקשות דרך קמפוס צרפת, הסוכנות הלאומית הצרפתית לקידום השכלה גבוהה. ולשם הגשת הבקשה יש צורך ליצור חשבון בפלטפורמת "Études en France" כדי להתחיל בתהליך.
מסמכים
טופס בקשה מלא לוויזה, דרכון בתוקף, מכתב קבלה ממוסד חינוכי צרפתי, הוכחת אמצעים פיננסיים, תמונות פספורט עדכניות, הוכחת מקום שהיה ארוך טווח, כיסוי ביטוח בריאות.
כל המסמכים והדרישות האחרים זהים לבקשת הוויזה לשהייה ארוכה.
שפה
לעתים, תלוי תכנית הלימודים, נדרשת הוכחה לשליטה בשפה הצרפתית (בדרך כלל תעודות DELF או DALF).
תנאים נוספים
תוך שלושה חודשים לאחר הגעתם לצרפת חייבים הסטודנטים לאמת במשרד ההגירה והשילוב הצרפתי OFII – את הוויזה שלהם.
זכויות נלוות לוויזת סטודנט והרחבת אפשרויות
וויזת סטודנט מאפשרת עבודה במשרה חלקית (עד 20 שעות שבועיות) במהלך שנת הלימודים.
סטודנטים חייבים להירשם, עם הגעתם לצרפת, למערכת הביטוח הלאומי הצרפתית לשם כיסוי בריאותי.
עם תום הלימודים, סטודנטים זכאים להגיש בקשה לאישור שהייה זמני לצורך חיפוש עבודה בצרפת.
ביכולתם של סטודנטים ישראלים לבחון אפשרויות מלגות המוצעות על ידי ממשלת צרפת, כגון:
the Eiffel Excellence Scholarship Program
אשרת עבודה
וויזה המוענקת לאזרחים ישראלים המעוניינים לממש הזדמנויות תעסוקה בצרפת. מאפשרת להתגורר ולעבוד כחוק במדינה לתקופה מוגדרת.
התהליך כרוך בקבלת הצעת עבודה ממעסיק צרפתי, שמצדו יצטרך להוכיח כי חיפש ולא מצא מועמד מקומי. אזרחים ישראלים המבקשים וויזת עבודה לצרפת חייבים לספק מסמכים ובהם: הוכחת כישוריהם, דרכון בתוקף וכל בדיקות רפואיות הנדרשות.
כל המסמכים והדרישות האחרים זהים לבקשת הוויזה לשהייה ארוכה.
וויזת מעבר
אישור נסיעה נדרש עבור אנשים העוברים דרך צרפת בדרכם ליעד אחר. וויזה מעבר נדרשת במקרים בהם אינכם מתכננים לצאת מהאזור הבינלאומי של שדה התעופה במהלך עצירת הביניים בעת עצירה בצרפת בדרככם ליעד שלישי.
וויזת המעבר מבטיחה שבידכם התיעוד הנדרש והמתאים לצורך מעבר חוקי במרחב האווירי ובטריטוריה הצרפתית. מודעות למסלולי הטיסה והתקנות הנוגעות לאשרות המעבר חיוניות מאחר ולעיתים חלים בהם שינויים. חשוב להיות מעודכנים גם בלוחות הזמנים מאחר וחלק משדות התעופה עלולים להחיל כללים ספציפיים לגבי עצירות הביניים.
הערה חשובה
החל משנת 2025 (נכון לעכשיו) תכנס לתוקפה מערכת אישורי ה ETIAS שמטרתה לשפר את האבטחה על ידי בדיקה מוקדמת של מבקרים לפני שהם מגיעים לאירופה.
על הנוסעים להגיש בקשה מקוונת ולשלם אגרה לפני נסיעתם. אישור ETIAS תקף לכניסות מרובות במשך שלוש שנים. תושבי מדינות שאינן באזור שנגן ובהן מדינת ישראל ידרשו להנפיק את אישור ה- ETIAS טרם הנסיעה למדינת שנגן הרצויה.
כלומר, למרות כל מה שציינו במאמר עד כה, גם הישראלים – שנהנו עד כה מכניסה חופשית לאירופה, יאלצו להתארגן בהתאם כדי להנפיק את אישור המעבר – טרם יציאתם מהארץ לכל אחת מהמדינות החתומות על אמנת שנגן – ובהן צרפת.
סיכום
קבלת וויזה לצרפת מצריכה הקפדה על פרטים ועמידה בדרישות שנקבעו על ידי הרשויות הצרפתיות.
חשוב להגיש בקשה מלאה עם כל המסמכים הדרושים כדי להבטיח תהליך חלק ויעיל. עבודה עם אנשי מקצוע מנוסים תפשט ותקל על תהליך הגשת הבקשה בהתאם לסוג הוויזה המתבקש ותגדיל את הסיכויים לקבלתה במועד.
בכל שאלה והתייעצות עם צוות Visa Hub וכן לקבלת שירות מהיר להוצאת וויזה לצרפת, השאירו לנו פניה בטופס יצירת הקשר.